Ηράκλειο λίγο πριν την απεργία: Αγανάκτηση για τις πολιτικές της ΝΔ, απόφαση για αγώνα από τους εργαζόμενους

Κλιμάκια του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ σε εργασιακούς χώρους

Μέλη της Νομαρχιακής Επιτροπής με επικεφαλής το Συντονιστή Δ. Κλαράκη, είχαν συνάντηση σήμερα (8/11/2022), με το Προεδρείο του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου και εκπροσώπους του Νομαρχιακού Τμήματος ΑΔΕΔΥ. Στη συνάντηση συζητήθηκαν όλα τα χρονίζοντα πλέον θέματα που απασχολούν τους εργαζόμενους του ιδιωτικού και Δημόσιου Τομέα: Οι μισθοί πείνας, η κατάργηση των συλλογικών διαπραγματεύσεων, η ακρίβεια, η έλλειψη ελέγχων κά. Τονίστηκε από όλους, η αναγκαιότητα παλλαϊκής συμμετοχής στην αυριανή απεργιακή κινητοποίηση.  

Με την αυριανή απεργία, 9 του Νοέμβρη, η ελληνική κοινωνία θα δείξει ότι αντιστέκεται απέναντι στην ακρίβεια, απέναντι στην εξαθλίωση, την αισχροκέρδεια, στη μείωση του εισοδήματος με αίτημα έναν μισθό αξιοπρέπειας, και κατάργηση των αντεργατικών νόμων Μητσοτάκη-Χατζηδάκη.

Συνάντηση με Εργατικό Κέντρο κι ΑΔΕΔΥ.jpg

Σήμερα επίσης, κλιμάκια της ομάδας εργατικής πολιτικής και συνδικαλισμού  της ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Ηρακλείου, με τον Βουλευτή Σ. Βαρδάκη, με συνδικαλιστές και μέλη της Νομαρχιακής Επιτροπής, επισκέφτηκαν εργασιακούς χώρους: ΕΦΚΑ Εσταυρωμένου, 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας (ΔΥΠΕ Κρήτης), ΕΦΚΑ Αλικαρνασσού, ΕΛΤΑ Αλικαρνασσού, ΔΕΗ Τσαλικάκι, Εργοστάσιο ΔΕΗ Λινοπεράματα και κατέληξαν στη Λαϊκή Αλικαρνασσού. 

1.jpg
2.jpg
3.jpg

Μοιράστηκε έντυπο υλικό του κόμματος και συζήτησαν με εργαζόμενους για ζητήματα διεκδίκησης και οργάνωσης του αγώνα. Την αναγκαιότητα αντίδρασης στις πολιτικές της ΝΔ, που τους ωθούν στη φτώχεια. Κάλεσμα έγινε για την αυριανή απεργιακή συγκέντρωση στο Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου 10.00πμ.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί